Прес-центр21 cічня 2022, 14:01

Традиція проведення телемостів між громадами зміцнюється

20 січня 2022 року у Щастинській районній державній адміністрації відбувся телеміст «Живий ланцюг думок і прагнень» до Дня Соборності України.
До діалогу приєдналися представники громад Олександрійського, Світловодського, Петрівського, Яворівського районів Кіровоградської області та Болградського району Одеської області.
З боку Щастинської адміністрації у спілкуванні приймали участь здобувачі освіти двох шкіл смт.Новоайдар: Новоайдарського ліцею Новоайдарської селищної ради (керівник Доленко С. М.) та Новоайдарської обласної санаторної школи (керівник Козловська І. В.), директорки краєзнавчого музею та публічної бібліотеки Новоайдарської селищної ради Божкова Ганна Костянтинівна та Косова Ірина Дмитрівна, представники Щастинської РДА.
Зустріч була відкритою, щирою, змістовною. Бо питання, що розглядалися, були досить актуальними, такими, що хвилюють кожного свідомого громадянина: Що таке Соборність України? Яке значення мають єдність і свобода для українців? Соборність – це політика чи наші душа, серце, розум? Що означає бути патріотом своєї держави?
Звучали думки, згадувались історичні дати та події минулих літ і сьогодення, зокрема, війна на сході України та героїзм захисників, лунали вірші та пісні у дитячому виконанні, а також побажання від кожної сторони-співрозмовниці, що можна виразити такими словами:
В день соборності та злуки,
З заходу на схід.
Всі візьмемося за руки
Бо один ми рід.
Нащо нам ворогувати ?
І що нам ділить?
Україна наша мати,
тож давайте жить,
Як ведеться між братами,
Як одна сім‘я,
Дружно станемо пліч-о-пліч
Проти горя й бід
Будем в злагоді і мирі
Щастя будувать,
Бо у ворожнечі вирі -
Тільки руйнувать.
Тож візьмемося за руки,
Скажем на весь світ:
"В День Соборності та Злуки
– Ми один нарід!"