Прес-центр25 грудня 2023, 09:12

У «лнр» повернуться до радянської практики виховання «жовтенят», за відсутності паспорту рф в Старобільську примусово видають документ іноземця, росіяни посилюють застосування авіації та БПЛА

 

«Ворог знов активно застосовує авіацію і безпілотники, атакуючи наші позиції. Зокрема, ударів з неба зазнала територія Серебрянського лісництва, де на землі противник не може досягти успіху. Загалом окупанти понад 150 разів відкривали вогонь по українських захисниках та звільнених селах, спрямувавши 569 снарядів. Дісталося Білогорівці та Невському», – зауважив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

У керівництві так званої «лнр» заявили, що там впроваджуватимуть радянські практики у роботі з дітьми та молоддю. Рішення погоджене з адміністрацією президента рф – отримано дозвіл створити відповідний пілотний проект.

Зокрема, запропоновано визначитися із найменуваннями груп школярів різного віку, на кшталт жовтенят.

Також наголошено на необхідності збільшення кількості наставників молоді. Під час патріотичного виховання акценти робитимуть на сучасній історії.

Крок у минуле в розвитку інфраструктури, у позаминуле – у всьому іншому.

У Старобільську окупаційна влада почала примусово видавати документи іноземних громадян чи людей без громадянства місцевим жителям, які не оформили російські паспорти.

Вони дійсні протягом року і ніби відтермінують депортацію, яка має розпочатися з 1 липня 2024 року. Насправді – просто систематизують дані щодо кількості непаспортизованого населення.