Прес-центр31 cічня 2024, 12:01

У Невському та Новолюбівці пролунало шість вибухів, звідти евакуювали трьох місцевих, із 17 лютого в «лнр» члени виборчих комісій агітуватимуть і опитуватимуть поквартирно

«Після багатомісячного життя під обстрілами вирішили переїхати в інші регіони країни троє жителів Невського. Це 55-річний чоловік, а також 55-ти та 61-річна жінки. В евакуації і подальшому влаштуванні їм допомогли в Красноріченській військовій адміністрації, де супроводжуватимуть питання врятованих і надалі», – підкреслив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Він наголосив, що населенню прифронтових сіл необхідно убезпечити себе і рідних, погодившись виїхати в області, де більш-менш спокійно.

«Залишатися на території, де точаться активні бойові дії, – наражати себе на небезпеку щодня. Тільки учора в Невському сталося п’ять вибухів. На щастя, без постраждалих. Наслідки ще одного вибуху – у сусідній Новолюбівці – наразі уточнюємо», – поінформував Артем Лисогор.

Начальник обласної військової адміністрації нагадав, що по цим та іншим деокупованим населеним пунктам росіяни б’ють практично щодоби. Із мінометів та артилерії зокрема.

Знов почастішали і авіаційні нальоти. Учора – на Новоєгорівку, Серебрянський ліс та Невське.

Втім, добою раніше така сміливість росіян призвела до втрат – ворог не дорахувався свого винищувача Су-34, який було знищено у небі над Луганщиною.

Побудинковий обхід населення так званої «лнр» відбудеться із 17 лютого по 7 березня.

Для цього наразі формують спеціальні бригади із числа членів дільничних виборчих комісій.

Загалом планується задіяти для скритої агітації близько двох тисяч осіб.

Вони дізнаватимуться у виборців, за кого луганчани планують віддавати свої голоси під час березневих перевиборів президента рф.

Із ким необхідно – проводитимуть додаткові бесіди та видаватимуть агітаційні матеріали, присвячені єдиному кандидату.