Прес-центр26 грудня 2023, 09:12

У Невському зруйновано ще один будинок, вчергове кинули – росіяни зобов’язали страхувати авто в «лнр» тим, хто змінював українські номери за умови відтермінування цієї страховки

«Окупанти відкривають вогонь по Невському і розташованих поряд селах практично щодня. Нещодавно вони вдарили по населеному пункту чотирма авіаційними бомбами КАБ-500. Серед нових руйнувань – ще один житловий будинок. На щастя, постраждалих немає», – зауважив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Невське, як і Білогорівка, знов обстріляне з мінометів та артилерії.

Крім того, ворог два десятки разів штурмував позиції українських військових у Білогорівці та у Серебрянському лісі.

Атакував там за підтримки авіації.

Коли бачиш в законодавстві рф якісь пільги – не вір. Це поступово розуміють жителі окупованих територій. На жаль, тільки коли самі стикаються із проблемою.

Рік тому загарбники дозволили у так званій «лнр» обмін українських автомобільних номерів без процедури страхування транспортного засобу.

Аби пришвидшити народ – кілька тижнів тому вирішили заборонити рух автівок з українськими номера вже з січня 2024 року, а не з 2026-го, як планувалося раніше.

Тепер всім, хто вже здійснив обмін, але не застрахувався – заборонили в'їзд на територію рф. Відповідний закон увів у дію президент росії. По території «лнр» без страховки можна буде пересуватись ще рік – поки що.

Нагадаємо, що із січня власникам автівок з українськими номерами окупаційні адміністрації не видаватимуть нові перепустки на в’їзд/виїзд до населених пунктів. Переоформлення – виключно з паспортом рф.