Прес-центр25 квітня 2024, 13:04

У переддень 38-х роковин масштабної трагедії на Чорнобильській АЕС у Щастинській РДА-РВА відбулося засідання круглого столу

У переддень 38-х роковин масштабної трагедії на Чорнобильській АЕС у Щастинській РДА-РВА відбулося засідання круглого столу. Участь у заході взяли голова Щастиснької РДА-РВА Тетяна Новикова, перший заступник голови Щастинської РДА-РВА Олександр Перов, працівники райдержадміністрації та працівники структурних підрозділів РДА.

Тетяна Новикова зазначила що цей день - День пам’яті Чорнобильської трагедії - пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, військовослужбовців, медиків та інших громадян, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Тому засідання круглого столу розпочалося з хвилини мовчання.

Перший заступник голови Олексендр Перов зазначив, що аварія на Чорнобильській АЕС мала, має і, на жаль, ще довго матиме значний вплив на стан навколишнього середовища України та сусідніх з нею країн. Серед усіх трагедій, які перенесло людство, Чорнобильська катастрофа не має аналогів за масштабами забруднення навколишнього середовища. Ці наслідки вивчаються й досі.

По завершенню обговрень всі працівники переглянули хронологічний фільм "Чорнобиль не має минулого часу"