Прес-центр22 cічня 2024, 08:01

У районі Макіївки точаться активні бойові дії; фсб перевірятиме освітян в окупації, які влаштувалися до 2014 року; з навчальних закладів «лнр» вилучать всю україномовну літературу

«Із самого ранку позиції поблизу Макіївки постійно штурмують росіяни. По селу завдано авіаційного удару. А також чисельних артилерійських. Як і по сусідньому Невському. Наслідки руйнувань уточнюватимуться при сприятливій безпековій ситуації, – наголосив Артем Лисогор, очільник Луганщини. – Ще шість атак відбито в Білогорівці. По цьому населеному пункту і по Кармазинівці противником відкривався прицільний вогонь. По Серебрянському лісу окупанти били з авіації».

На виконання запиту управління фсб по так званій «лнр», окупаційне міносвіти вимагає від керівників навчальних організацій надати списки діючих співробітників, які почали там працювати ще до 21 лютого 2014 року. Їх перевірятимуть на «ідейність».

Крім того, по навчальних закладах розповсюджено наказ стосовно вилучення з бібліотек усієї літератури, виданої українською мовою.

Як художньої, якщо така ще залишилися, так і наукової – зокрема, методичних видань і посібників, розроблених і виданих безпосередньо цими закладами.