Прес-центр12 лютого 2024, 10:02

У Сєвєродонецьку невдоволені низькою якістю відновлення будинків, військові рф у Кремінній пограбували квартиру онкохворої після її госпіталізації, ворог тричі атакував Білогорівку

«Три штурми росіян відбито в неділю від Білогорівки. Цей населений пункт, а також територію Серебрянського лісу, противник постійно нищить вогнем артилерії та мінометів. Неспокійно й в селах Красноріченської громади. Попри наближеність до лінії бойового зіткнення, там ще залишаються цивільні. Основна частина – це люди похилого віку. 24 мешканці отримують пенсійні. Співробітниками військової адміністрації регулярно організовується перевезення одержувачів соціальних виплат до більш безпечних територій, де надає послуги «Укрпошта», - поінформував очільник Луганщини Артем Лисогор.

У одній з п’ятиповерхівок Сєвєродонецька почали показовий ремонт ще восени 2022 року, напередодні псевдореферендуму. До зими встигли лише вирізати систему опалення. 

Роботи поновили рівно за рік – наприкінці 2023 року, коли встановили нові радіатори. Систему змонтували із залишків матеріалів, що залишилися після відновлення інших будинків. 

Люди обурені як якістю цього ремонту, так і його перебігом. Неодноразово казали бригадам, які постійно змінюються, що потрібно починати з пробитого даху. 

Однак за півтора роки ремонт там так і не стартував – багатоповерхівку заливає опадами.

У Кремінній ледве встигли госпіталізувати онкохвору, як в її оселі розмістилися військові рф, які й перебували там майже весь час лікування містянки. 

Коли вона повернулася – побачила майже порожню квартиру. Загарбники встигли вивезти все більш-менш цінне.