Прес-центр23 лютого 2024, 15:02

успільне Крим готує документальний проєкт "Крим: 10 років окупації" про реалії життя на окупованому Росією півострові

Суспільне Крим готує документальний проєкт "Крим: 10 років окупації" про реалії життя на окупованому Росією півострові, автором ідеї та продюсером якого виступив виконавчий продюсер кримської редакції Суспільного Руслан Халапов. У ньому чи не вперше покажуть певні моменти початку окупації Криму у 2014-му з плівкових архівних відео редакції.

Прем’єра проєкту відбудеться на Суспільному 26 лютого. Цього дня відзначаємо День спротиву окупації Криму: згадуємо та вшановуємо мужність тисяч кримців, які 26 лютого 2014 року вийшли у Сімферополі на мітинг на підтримку територіальної цілісності України.

Мілітаризація Криму та створення плацдарму для воєнної агресії, переслідування й репресії тих, хто не згідний з окупаційним режимом, знищення української та кримськотатарської ідентичності, руйнація історичної й культурної спадщини — те, що росіяни системно коять у Криму вже 10 років окупації.

Ті ж методи вони застосовують на територіях, захоплених після 24 лютого 2022 року.

Документальний проєкт "Крим: 10 років окупації" дозволить пригадати передумови та початок російської агресії на півострові у 2014 році, проаналізувати вплив і наслідки окупації для української держави та кримських татар, розповість про політичних в'язнів, яких РФ переслідує лише за те, що вони не приймають окупацію та відстоюють свою громадянську позицію