Прес-центр5 березня 2024, 09:03

В Алчевську звільняють директорів шкіл через недостатню пропаганду війни, під час побудинкових обходів окупанти пропонують гроші за майбутні голоси, противник знов атакував Білогорівку

«Загарбники не полишають спроб досягти успіху в Білогорівці. Проте – не вдається. Ворожі штурми там були і учора. Їх підтримувала авіація росіян – цей населений пункт зазнав ударів з неба. А також Твердохлібове та Новоєгорівка – бомбардувальники окупантів були активними по всій лінії фронту. Як і артилерія з мінометними розрахунками. За добу здійснено 178 обстрілів – зафіксовано застосування 597 снарядів. Є влучання в районі Макіївки», – поінформував очільник Луганщини Артем Лисогор.

Із 17 лютого на окупованих територіях розпочалися побудинкові агітаційні обходи населення членами виборчих комісій. Вони мали низку завдань, окреслених виборчкомом, для подальшого досягнення високої явки. Зокрема, пропонувати жителям до п’яти тисяч рублів за згоду віддати свій голос, незалежно від наявності паспорту рф.

Тож, за попередніми підрахунками, понад 84 % опитаного населення «лнр» ніби погодилося прийти на вибори.

В Алчевську росіяни інспектують школи і звільняють директорів. Основний критерій – рівень пропаганди на уроках так званих «розмов про важливе». 

Окупанти вбачають недостатню обізнаність дітей тематикою війни і неувагу до державних символів рф. Для прикладу, одного із нових директорів привезли з території росії