Прес-центр2 березня 2024, 15:03

В «лнр» збільшать тарифи на комуналку до рівня російських, у людей з інвалідністю окупанти збирають заяви для голосування на дому та водночас підлаштовують під них виборчі дільниці, до Невського та Новолюбівки доправили ліки, продукти та гігієну

«Наступи на Білогорівку продовжуються. Противник намагається йти уперед, маючи підтримку авіації. Українські бійці тримають там оборону, – зазначив Артем Лисогор, начальник обласної військової адміністрації. – Під щоденними обстрілами перебувають прифронтові села. Учора – Макіївка та Невське. До речі, до Невського та Новолюбівки вдалося привезти хліб, продукти, засоби гігієни та медикаменти. Найнеобхіднішим жителі наближених до лінії зіткнення населених пунктів Луганщини забезпечені».

Під час побудинкових обходів мешканців так званої «лнр» агітують написати заяви для голосування на дому. Зокрема, збирають ці документи й у людей з інвалідністю.

Водночас, організатори виборів намагаються швидко освоїти бюджетні кошти, підлаштовуючи місця для голосування під маломобільних осіб. Якість цих робіт не перевірять, бо більшість з них вже дала згоду віддати голос вдома.

У прифронтових окупованих містах населення вже сьогодні невдоволене низькими соціальними виплатами та великими рахунками за комунальні послуги.

Але так звана «народна рада лнр» збирається вже у цьому році підвищити тарифи на комуналку. На різні види послуг вони збільшаться до 19 % із 1 липня.

І це лише перший етап. Тарифна сітка ЖКП захопленої Луганщини зростатиме до загальноросійських показників. Основне завдання окупантів –  встановлення економічно обґрунтованих тарифів. Знижок більше не буде.