Прес-центр8 грудня 2023, 10:12

В окупації критична ситуація в медицині – до Марківщини завозять лікарів з рф, у Новопскові залишилися працювати пенсіонери, при стабілізації погодних умов росіяни збільшують кількість авіаударів

«Противник зосередився на Куп’янському напрямку, але й на Лиманському провів декілька штурмів південніше Невського – а саме поблизу Тернів на Донеччині. Окупанти намагалися захопити позиції наших захисників, але жодна спроба не принесла результату», – поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Він додав, що при стабілізації погодних умов ворог одразу посилює тиск із повітря. Так, учора ним завдано авіаційний удар по території Серебрянського лісництва.

По позиціях Сил оборони та населених пунктах, що поблизу лінії фронту, у нашій зоні відповідальності росіяни випустили 521 снаряд.

Обстрілів зазнали Невське та Білогорівка.

На окупованій минулоріч території Луганщини спостерігається катастрофічна ситуація із наданням медичної допомоги. І вона стає дедалі гіршою. Це стосується не тільки прифронтових районів, а й розташованих за кілька десятків кілометрів від лінії бойового зіткнення.

Лікарі або евакуювалися, або змушені працювати у військових шпиталях, облаштованих окупантами. Цивільному населенню допомогти майже нікому.

Так, на Марківщину завезли медичний десант, зібраний із різних регіонів рф. Гастролери розмістилися у місцевій багатопрофільній лікарні. Ця бригада також їздить по навколишніх селах.

У сусідньому Новопскові залишилися працювати за фахом, переважно, лікарі пенсійного віку. В медзакладі відсутні реактиви, тому аналізи навіть не приймають. Нове обладнання теж ніхто не збирається купувати.