Прес-центр24 березня 2021, 08:03

Виїзні прийоми громадян

В умовах карантину літні люди з вадами здоров'я потребують додаткової уваги, особливо ти хто живе на відстані від управлінь Пенсійного фонду. Керівництвом управління Пенсійного фонду України в Станично-Луганському районі, приділяючи увагу потребі громадян заплановано та проведено низку виїзних прийомів громадян в віддалених селах з 17 по 19 березня поточного року.

Начальник управління Сергій Ганноченко 17 березня провів виїзний прийом в с. Передільське. Громадян цікавили питання переходу з одного виду пенсії на інший, умови зарахування трудового стажу та умови виходу на пенсію за віком. Мешканці села мали нагоду звернутися до керівника з приводу перерахунку пенсій і стажу, виплат пенсій, виготовлення пенсійних посвідчень. Начальник управління докладно відповідав на запитання. Під час прийому Сергій Ганноченко ознайомив відвідувачів з переліком зручних електронних сервісів пенсійної служби і запропонував активно ними користуватися, щоб отримувати потрібну інформацію й послуги за мінімальні часові витрати. Пенсійник також приділив увагу перерахунку та підвищення пенсійних виплат з 1 березня 2021 року.

Продовжено зустрічі керівників управління з населенням Шевчук Валентиною, яка провела прийом громадян в с. Нижня Вільхова 18-го березня. В ході прийому пані Валентина надавала роз'яснення щодо призначення та виплати пенсій. Скориставшись нагодою спілкування відвідувачі цікавились перерахунком пенсійних виплат та зарахуванням набутого стажу. На зустрічі також йшлося про проведену індексацію пенсійних виплат з першого березня. Фахівець відповіла на питання відвідувачів.

Цікавими були зустрічі і першого заступника начальника управління з мешканцями сіл Сотенне та Великочернігівка які пройшли 19-го березня. Фахівець надавала особисті консультації та роз'яснення тим хто вже отримує пенсію, проводила правову оцінку документів майбутніх пенсіонерів. Відвідувачі отримали індивідуальні консультації щодо можливості додавання стажу роботи, який не було враховано під час призначення пенсії, доцільності переходу з пенсії по інвалідності на пенсію за віком. Перший заступник начальника розповідала про можливості електронних сервісів ПФУ та надала необхідні консультації з цього приваду.

Прийоми відвідали загалом 63 особи.

За інформацією Управління ПФУ в Станично-Луганському районі Луганської області