Прес-центр26 листопада 2018, 13:11

Вшанували пам’ять жертв Голодоморів

   В суботу, 24 листопада 2018 року Новоайдарщина вшанувала пам’ять померлих у зв’язку з 85-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років  під гаслом «Ми пам’ятаємо. Ми сильні!»

   Захід відбувся біля Пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років. В заході приймали участь заступник голови райдержадміністрації Тетяна Новикова, голова районної  ради Віктор Макогон, Новоайдарський селищний голова Ігор Шопін, структурні підрозділи райдержадміністрації, керівники управлінь, організацій, підприємств та мешканці району.

   Під час свого виступу заступник голови райдержадміністрації Тетяна Новикова наголосила на вагомості цієї дати для сьогодення: «Давайте завжди пам’ятати те, що відбувалось в ті жахливі для України часи, щоб не допустити таких подій в майбутньому. Хай кожен з вас, разом з усією Україною, сьогодні о 16:00 запалить свічку памʹяті, в знак вшанування невинно замученого голодом українського народу».

   Пам’ять про жертв голодоморів присутні вшанували хвилиною мовчання та молитвою, за участі духовенства району; покладанням квітів та свічок до пам’ятного знаку жертвам голодоморів.

   В цей день у кожному населеному пункті Новоайдарського району було обмежено проведення розважальних заходів та приспущено Державні прапори України на будинках державних установ, підприємств та організацій.