Прес-центр12 грудня 2023, 09:12

За два місяці в «лнр» дезертували 800 осіб, модульні котельні в Сєвєродонецьку не прогрівають навіть обрані будинки, генератор та речі першої необхідності доставлені до Новолюбівки

 

«Продовжуємо підтримувати жителів звільнених сіл, наскільки це можливо. Поки вони не вирішили з евакуацією їздимо туди щонайменше раз на тиждень. Часто вдається здійснити по три-чотири подорожі. Так, у Новолюбівку доставили потужний генератор, аби люди змогли налагодити власний побут. А ще – засоби гігієни та продукти. Їх розподіляють на кожного жителя населеного пункту», – запевнив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Невське та Білогорівка минулої доби потрапили під вогонь ворожих мінометів та артилерії.

У так званій «лнр» збільшується кількість дезертирів серед місцевих. Зокрема, тільки за останні два місяці «народною міліцією лнр» оголошено розшук близько 800 осіб.

Модульні котельні, встановлені загарбниками в обраних ними багатоповерхівках Сєвєродонецька, не гріють. Вони в змозі лише підтримувати систему опалення, захищаючи її від розмерзання. Містяни очікують на рахунки за теплопостачання, якого вони не відчули.