Прес-центр7 грудня 2023, 10:12

Жителі прифронтових сіл одержали тижневу партію хліба, у Луганську діятиме центр підготовки підлітків до армії рф, у Новопсковській громаді відсутній громадський транспорт

Жителі прифронтових сіл одержали тижневу партію хліба, у Луганську діятиме центр підготовки підлітків до армії рф, у Новопсковській громаді відсутній громадський транспорт
«У звільнених селах Луганщини, що розташовані вздовж лінії фронту, через безпекову ситуацію відсутні діючі продовольчі точки чи амбулаторії. Тому люди, які не бажають евакуюватися, сподіваються виключно на допомогу, яку ми регулярно привозимо. Вчора – тижневий запас свіжого хліба. Його отримує кожен житель із чотирьох навколишніх сіл. Нещодавно доставили генератори, ліки, товари першої необхідності. Також запитуємо про індивідуальні побажання: що саме привезти наступного разу», – пояснив очільник Луганщини Артем Лисогор.
6 грудня окупанти відкривали вогонь і по Макіївці, і по Невському, усвідомлюючи, що там залишаються цивільні.
Також ворогом обстріляна Білогорівка – із мінометів, артилерії та авіації.
Ударів з неба завдано і по Серебрянському лісу.
В окупованому Луганську працюватиме російський центр спецпідготовки «воин». Організація вже виконує завдання мо рф щодо рекрутингу та підготовки молоді до подальшої служби в армії.
Підлітків навчатимуть основам стрільби, роботи з безпілотниками, засобами зв’язку та РЕБ.
Для військової підготовки шукають дітей віком від 14 років. А починаючи із 16 років – одразу готуватимуть до мобілізації.
У Новопскові відсутнє транспортне сполучення. Вже декілька місяців окупаційна влада обіцяє його поновити – ніби триває оформлення ліцензії на перевезення.
Втім, дістатися навколишніх сіл, або навпаки – звідти виїхати до Новопскова, можливо лише власною автівкою або на таксі.
Місцеві жителі скаржаться, що поточна ситуація гірша, ніж в населених пунктах поблизу лінії зіткнення.