Прес-центр22 березня 2024, 09:03

Жителів Невського забезпечують будівельними матеріалами та компактними газовими плитами, в Сєвєродонецьку російські військові мобілізують чоловіків поадресно, школи «лнр» зобов’язали провести «інтелектуальні заходи» на тему спотвореної окупантами історії

«Будинки в Невському та селах навколо постійно страждають від обстрілів з боку росіян. Більш-менш вцілілі місцеве населення намагається відновити, аби було де жити. Тому регулярно привозимо до звільнених населених пунктів матеріали для дрібних ремонтів. Усе необхідне доставили і вчора, – поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини. – Також забезпечуємо людей компактними газовими плитами і пальним».

Під вогонь окупантів минулої доби потрапила Макіївка.

По Надії завдано удар з авіації.

Тиснути загарбники спробували на Білогорівку, де штурмували за підтримки авіації.

У Сєвєродонецьку військові рф примусово мобілізують чоловіків, здійснюючи побудинковий обхід. Місця проживань були уточнені під час нещодавніх виборів. 

Вже після їх завершення розпочали заходи по відлову тих, хто підлягає призову. За декілька днів, що минули після волевиявлення, відомо щонайменше про два таких випадки.

У школах так званої «лнр, за вказівкою з рф, розпочали «інтелектуальні вікторини» під назвою «От Руси к россии». Вчителям надіслали перелік запитань, на які мають відповісти діти, складених зі спотвореної окупантами історії. Вони нав’язують видумані загарбниками причини нападу росії, запевняють в рості економіки та розпалюють ненависть до України.