Прес-центр21 грудня 2023, 10:12

Жителям Невського роздали запас хліба, із шахтарями в окупованих Ровеньках не обіцяють розрахуватися навіть за листопад, шукають дешевше – мешканці «лнр» масово їдуть за продуктами до рф

«Окупанти знов великі сили кинули на Білогорівку та навколишні населені пункти Донеччини, де наші захисники відбили 13 штурмів. По селищу впродовж дня ворог бив із артилерії та мінометів різних типів. За найменшої можливості росіяни долучали авіацію, завдавши удару по Серебрянському лісу. Від обстрілів постраждало також Невське, – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор. – Не тільки щільний вогонь з боку росіян, а й погода час від часу заважає доставленню допомоги жителям прифронтових районів. Вчора у Невському роздали тижневий запас хліба. А от потрапити до інших сіл Красноріченської громади не дозволила негода – дорожні шляхи дуже розмиті. Уявіть, в яких умовах зараз перебувають на передовій наші хлопці, якщо в декількох кілометрах від фронту автівці проїхати неможливо».

Гірники у так званій «лнр» з опаскою очікують на Новий рік, бо вважають, що можуть взагалі залишитися без роботи. Поки – тільки без зарплати. Як от в Ровеньках. Грошей в цьому році не обіцяють. Йдеться про зарплату за листопад. Мова не йде навіть про грудневий аванс. До 1 січня лише 10 днів.

В місті відсутні ще й світло та вода, але це через нещодавню негоду і бездіяльність ремонтних бригад. Чоловіки в окупаційній владі запевняють, що не вистачає чоловіків.

Вказівки з Луганська щодо так званого «зниження цін» підприємці не помічають і їхні дії ніхто не контролює, бо всі розуміють – заява зроблена під вибори президента рф.

Тому ціни на продукти харчування та медичні препарати встановлюють, які забажають. Місцеві жителі, в  кого є змога, намагаються скуплятися на території росії. Через це на кордоні з рф утворилася величезна черга. В багатьох така можливість відсутня – вони вимушені платити за харчі дві-три ціни.