Прес-центр11 грудня 2023, 09:12

Жителям Невського роздали засоби гігієни і продукти, замість зруйнованих магазинів у «лнр» працюватимуть автолавки, окупанти погрожують штрафами всім, хто не стоїть на обліку в військкоматі

 

«Мешканці наших прифронтових сіл забезпечені найнеобхіднішим. Це стосується і зимового періоду загалом, і поточних потреб. Коли щось закінчується – Красноріченською військовою адміністрацією одразу організовується підвіз. Так, у суботу роздали людям в Невському засоби гігієни та харчові набори. Спитали про потреби, які слід вирішити з наступним приїздом», – зауважив Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Невське, як майже й щодня, вчора зазнало чергових обстрілів з боку росіян. Також вони з мінометів та артилерії вдарили по Білогорівці.

Штурмувати ворог намагався в районі Новоселівського.

В захоплених минулоріч містах росіяни позаймали торговельні площі, які вціліли після їхніх штурмів, нічого нового при цьому не будуючи і не відновлюючи.

Але ці заходи навіть частково не задовільнили потреби населення, що залишилося. Тому загарбники вирішили виправдатися впровадженням автолавок.

Перші 50 кіосків на колесах вже передані з рф так званій «лнр» і доставлятимуть продукти до прифронтових та віддалених районів, де і продаватимуть ці товари.

Навіщо щось відбудовувати, коли слідом за будинками культури на колесах і дротовими телефонами працюватимуть ще й автолавки.

На окупованих територіях є чоловіки, які оминули постановку на військовий облік під час отримання паспорту рф. Зараз їм погрожують штрафами, якщо вони добровільно, тобто без повістки, не з’являться до військкоматів.

Це стосується й тих, хто зміг утриматися від паспортизації. Їхній ймовірний шлях – штраф, паспорт рф, військкомат. Це нові вихри примусової мобілізації.