Прес-центр7 березня 2024, 09:03

Жителям звільненого Невського допомогли відновити документи, окупаційна влада Троїцького району підтвердила постійну примусову мобілізацію місцевих, в багатьох студентів в Луганську відсутній паспорт рф

«Двоє жителів Невського звернулися стосовно відновлення документів. Відповідні питання регулярно вирішуються Красноріченською військовою адміністрацією щодо евакуйованих жителів громади. Допомогли й тим, хто ще залишається в селі. Довезли їх до найближчого працюючого поряд з лінією фронту відділу ДРАЦС, а по завершенні – в зворотному напрямку. Виїжджати з рідних домівок, попри небезпеку, вони поки не хочуть», – зазначив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Також учора до Новолюбівки та Невського доставили тижневий запас хліба.

Минулої доби росіяни знов штурмували і обстрілювали Білогорівку.

Під вогонь ворога потрапила й Макіївка.

На окупованих територіях очікують посилення мобілізації одразу по завершенні виборів. Втім, подекуди примус до війська рф не припинявся. 

Зокрема, у Троїцькому районі. Це підтвердили й в окупаційній адміністрації, визнавши, що кількість мобілізованих з їхнього району зростає щодня.

Примусова паспортизація, про високий відсоток якої колаборанти заявляли ще у 2022 році, якимось чином оминула студентів вищий навчальних закладів так званої «лнр». 

Багато з них є власниками паспортів України або відповідних посвідчень громадян «республіки». Проблему загарбники виявили під час посилення військового обліку.