Прес-центр11 cічня 2022, 15:01

11 січня – День заповідників і національних парків

У світі почали вперше відзначати цей день у 1997 році з ініціативи Центру охорони дикої природи і Всесвітнього фонду дикої природи.
Заповідати – означає передавати в спадщину щось дороге і цінне. Заповідники є найвищою формою охорони природи в нашій державі.
Сучасна мережа природних заповідників України сформувалась внаслідок праці багатьох поколінь природоохоронців і відіграє важливу роль у вирішенні проблем збереження біологічного та ландшафтного різноманіття, підтримці екологічної рівноваги у природі, формуванні світоглядних орієнтирів людини, спільнот, суспільства.
Перший заповідник на території сучасної України був створений у 1886 році українським природознавцем Володимиром Дідушицьким. Це, до речі, був і перший заповідник в Європі, який являв собою природний резерват площею 22,4 га поблизу с. Пеняки (нині Бродівський район Львівської області) та одержав назву «Пам’ятка Пеняцька».
Завітайте до місцевої бібліотеки Новоайдарської селищної ради та перегляньте цікаву добірку «Стежками історичних та природних пам’яток Новоайдарщини» та відвідайте віртуальну екскурсію заповідними територіями нашої громади.
Перейдіть за посиланням та довідайтесь про 7 чудес України