Прес-центр31 cічня 2022, 13:01

Чи є зв'язок між COVID-19 і випадінням волосся

За час пандемії коронавірусу значно почастішали скарги пацієнтів на стрімку втрату волосся після перенесеної коронавірусної хвороби. Чому відбувається надмірне випадіння, чи можна і як вплинути на цей процес, які супутні захворювання може запустити ковід, коли необхідно звертатися до лікаря-трихолога – ми розберемося у нашому матеріалі.
ЧИ МОЖЕ ВИПАДАТИ ВОЛОССЯ ПІСЛЯ КОРОНАВІРУСУ
Випадіння волосся є досить типовим для різних захворювань, які супроводжуються підвищенням температури та інтоксикацією організму. Коронавірусна хвороба – не виняток, оскільки зазвичай супроводжується гарячкою. Як наслідок, після перенесеного захворювання часто спостерігається значна втрата волосся.
Інтенсивність випадіння волосся залежить від того, наскільки важко людина перехворіла на ковід. Якщо перебіг захворювання був відносно легким, пацієнт може втратити від 20 до 30%. У важких випадках – 50% і навіть більше. Нормою вважається випадіння до 100 волосин на добу. Щоденна втрата 300 волосин вже свідчить про наявність серйозної проблеми, що призводить до різкого зменшення густоти волосся і потребує звернення до спеціаліста.
Важливо розуміти, що стрімка втрата волосся відбувається лише через 3 місяці після перенесеної коронавірусної хвороби.
Повну версію колонки Кузьми Хобзея читайте на сайті