Прес-центр28 вересня 2022, 09:09

Майже 75 % рятувальників Луганщини задіяні у Харківській та Дніпропетровській областях. Водночас росіяни вводять в оману людей повідомленнями, мовляв «присягу лнр» склали 60 % – це не відповідає дійсності

 

Після окупації майже усієї території Луганської області співробітників регіональної ДСНС направили на допомогу, зокрема, харків’янам та дніпровцям.

Туди, де навантаження на рятувальників через постійні обстріли рф понаднормові.

«1 468 співробітників ДСНС Луганщини чекають на деокупацію і готові виконувати свої обов’язки в рідному регіоні. Поки вони задіяні там, де колеги потребують допомоги найбільше. Майже 1,5 тисячі рятувальників виїхали у безпечні регіони країни і продовжували надавати допомогу сусідам. Це майже 75 % від загальної кількості особового складу, – відзначає директор Департаменту з питань цивільного захисту та територіальної оборони Луганської обласної військової адміністрації Олександр Чалий. – Деякі співробітниці евакуювались з дітьми за кордон, хтось пізніше вирвався з окупації та доєднався до команди. Це рятувальники із захоплених у перший тиждень війни районів. Люди майже щодня виходять на зв'язок. Дійсно є й зрадники, але це поодинокі випадки – знову ж таки, переважно в громадах, окупованих у перші дні. Російські ЗМІ днями повідомили про 60 % рятувальників Луганщини, які перейшли на бік окупантів – ця інформація не відповідає дійсності».

Тільки за минулий тиждень на Харківщині співробітники ДСНС Луганщини гасили займання приватних житлових будинків, торговельних кіосків, гаражів, елеватору, рятували людей із зруйнованої ворогом багатоповерхівки.

А ще – проводили аварійно-відновлювальні роботи на пошкоджених будівлях, в тому числі об’єктах критичної інфраструктури.

Доправили мешканцям деокупованих територій 86,8 тонн гуманітарної допомоги.

Так само, як і на Дніпровщині, де вони також допомагали ВПО з Луганщини.