Прес-центр13 cічня 2022, 11:01

Завітайте до музею

Як давно ви були в краєзнавчому музеї селища Новоайдар? Зразу у холі будівлі вас зустріне Новорічна виставка ялинок, поштових листівок та витинанок. Поглянувши на все це, наче повертаєшся у дитинство. Бо є тут ялинки, прикрашені в стилі від кінця XIX століття до сучасних «хенд-мейд» красунь, вироблених із незвичних матеріалів.
Люди старшого покоління пам’ятають вітальні листівки з веселими мультиплікаційними сюжетами. Автором цих добрих казкових картинок був художник Зарубін Володимир Іванович. Поштові картки художника Зарубіна вносили радісне очікування дива у життя не лише дітей, але і дорослих. Сьогодні поштова мініатюра Зарубіна виходить друкованими каталогами та збірниками, а його серія старих листівок має особливу цінність для колекціонерів. Володимр Іванович працював мультиплікатором, брав участь у створенні 97 відомих мультфільмів, таких як «Мауглі», «Ну постривай!», «Жив-був пес», «Таємниця третьої планети», «Василина Микулішна», «Пригоди Васі Куролесова», «Аргонавти» і багатьох інших.
Але чи багато хто знає, що Володимир Іванович є нашим земляком? Звідки він? Відвідайте наш музей і про все дізнайтеся. Недарма ж кажуть, що краще один раз побачити, ніж 100 разів почути.
Витинанки, зроблені вмілими ручками Антонової Наталії Миколаївни, такі різноманітні, такі казкові, аж дух перехоплює! Скільки ж то треба терпіння, бажання, щоби таке зробити?
А розповідь Ганни Костянтинівни Божкової, справжньої господині цієї краси, людини з багатим досвідом, божим натхненням у серці, просто зачарує і збагатить вас. Саме вона разом зі своїми колежанками-співробітницями музею створюють цю навколишню красу, зберігають нашу історію та збагачують наші душі. Велика їм дяка за це.
Ну то як, до музею?