Прес-центр16 листопада 2023, 13:11

36 ВПО зі Сватівщини забезпечені безкоштовним житлом на Харківщині

 

Всі вони евакуювалися з деокупованих сіл Сватівського району до населеного пункту Піски-Радьківські, що на Харківщині.

Луганською обласною військовою адміністрацією постійно проводиться ретельний аналіз громад, в яких можна надати ВПО безкоштовне житло.

Зокрема тут, люди сплачують лише комунальні послуги.

Будинки облаштовані газовим та твердопаливним опаленням. Додаткової потреби в забезпеченні твердим паливом наші переселенці не мають.

«Вони щомісячно отримують гуманітарну допомогу, а двічі на тиждень – хліб. Регулярно надходять виплати для ВПО від держави. Крім того, Красноріченська військова адміністрація доставляє туди все необхідне для забезпечення життєдіяльності луганчан. Населений пункт обслуговує мобільна бригада АТ «Укрпошта», – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Він також зазначив, що ці люди, попри близькість рідних домівок, розуміють небезпеку поточного перебування у прифронтових селах Луганщини, тому до стабілізації ситуації у рідних громадах повертатися не збираються.

Нагальні потреби луганчан щоразу обговорюються керівництвом Сватівського району із приймаючою громадою. Зокрема, вчора всі поточні питання начальник Сватівської районної військової адміністрації розглянув із ВПО та старостою села.