Прес-центр5 грудня 2023, 16:12

Артем Лисогор вручив новий прапор Луганському обласному ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, привітав майбутніх оборонців України із Днем ЗСУ та відзначив волонтерів

Начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор узяв участь у врученні нового прапору Луганському обласному ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою та церемонії присвоєння ліцеїстам спеціальних звань, а також привітав курсантів та офіцерів з Днем Збройних Сил України.

Він передав закладу модуль супутникового зв’язку «Starlink», аби навчальний процес у закладі не припинявся за будь-яких умов.

«Ви мужньо вистояли і продовжуєте з честю виконувати свій професійний обов’язок, попри всі негаразди, які спіткали ліцей, готувати нове покоління українських воїнів. Я вдячний офіцерам і педагогам за незламну віру в українську державу та наше українське майбутнє під синьо-жовтим стягом», - звернувся він до учасників урочистого заходу.

«Щорічно ви приймаєте у стінах ліцею багато молоді, з якої виховуєте справжніх патріотів, офіцерів ЗСУ, які неодноразово довели свою відданість та самопожертву зі зброєю у руках», - додав Артем Лисогор.

До привітань долучився Почесний консул Литовської Республіки у Луганській області Робертас Габулас. Він запросив курсантів так само, як і минулоріч, завітати до міжнародного кадетського табору «Жальгіріс» у Литві.

Голова Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту Богдан Бондар, який також завітав до свята, запросив молодь на навчання та службу за профільним напрямом. За його словами, від роботи Служби буде залежати багато у відбудові повоєнної Луганської області та України загалом.

Також з нагоди Міжнародного дня волонтерів Артем Лисогор вручив  відзнаку Президента України «За оборону України» сімом волонтерам, які забезпечують військових та цивільних Луганської області вкрай необхідними речами. Нагороду отримали Ірина Богун, Дмитро Дьомін, Олександр Лінник, Оксана Очкурова, Дмитро Подрєз, Дмитро Поліщук, Світлана Руденко.

Довідково: Луганський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою створено в 1993 році. У 2014 році заклад був переміщений з Луганська  до Кремінної.

24 лютого 2022 року, через збройну агресію російської федерації проти України, ліцей перейшов на дистанційний етап навчання, здійснивши у травні 2022 року випуск 100 ліцеїстів та перевівши на другий курс усіх 105 першокурсників.

А вже 1 жовтня 2022 року ліцей розпочав очний етап системи змішаного навчання на Київщині.

Новий 2023/2024 навчальний рік розпочали три групи першого курсу в кількості 69 осіб. 30 вересня 2023 року, ліцейську присягу разом з юнаками вперше склали 18 дівчат.

Серед випускників ліцею переможці та призери міжнародних, національних та обласних спортивних змагань із бойових мистецтв, кікбоксінгу, скелелазіння, спортивного орієнтування. Ліцейські команди – чемпіони та призери обласних змагань з футболу та волейболу, багаторазові переможці легкоатлетичних естафет обласного рівня.