Прес-центр1 листопада 2023, 09:11

Благодійний фонд «Восток SOS» у співпраці з місцевими партнерами мережі безпечних просторів «Затишно space» надали гуманітарну допомогу жінкам і дівчатам у Черкаській, Кіровоградській, Вінницькій, Миколаївській і Запорізькій областях.

   Благодійний фонд «Восток SOS» у співпраці з місцевими партнерами мережі безпечних просторів «Затишно space» надали гуманітарну допомогу жінкам і дівчатам у Черкаській, Кіровоградській, Вінницькій, Миколаївській і Запорізькій областях.
 Завдяки допомозі міжнародних партнерів 1970 жінок у Кіровоградській області отримали гігієнічні набори, 700 із них – мами, які отримали набори для дітей:
 ГО «ВПО Україна» ГО "ВПО України" розповсюдила 500 жіночих і 500 дитячих наборів серед жінок, які вимушено покинули домівки;
 Щастинська районна державна адміністрація передала 500 жіночих наборів і 80 дитячих ВПО з Луганщини;
 Товариство Червоного хреста України допомогло з передачею 500 наборів;
 БФ «Збережемо українців» (Save_ukrainians) передав 470 наборів для жінок і 120 для дітей.
 Фахівчині простору поспілкувалися з жінками та розповіли про послуги, якими вони можуть скористатися в «Затишно space»:
 отримати індивідуальні консультації психологині, юристки, соціальної працівниці та спеціалістки з питань ҐЗН;
 відвідувати тренінги, лекції, майстер-класи, переглядати фільми з експертками;
 навчатися на курсах підвищення кваліфікації;
 використовувати зону коворкінгу для роботи та навчання;
 привести малечу на розвиваючі заняття та залишати в дитячій кімнаті під час відвідування заходів і консультацій.
 «Благодійний фонд «Восток SOS» надає комплексну підтримку постраждалим від війни. Завдяки розгалуженій мережі партнерств можемо ефективно перенаправляти жінок, які потребують спеціалізованої допомоги, також дбаємо про тих, хто втратив дім чи постійне джерело доходу», – зазначила членкиня правління фонду Оксана Куянцева.
       У Кропивницькому безпечний простір працює від січня 2023 року. За цей час послугами скористалися понад 700 жінок, а спеціалістки разом із запрошеними гостями провели близько 474 заходів.
       Мережа безпечних просторів «Затишно space» реалізується Благодійним фондом «Восток SOS» спільно із «Консорціумом реагування» – об’єднанням організацій, що впродовж 12 місяців впроваджують мультисекторальну гуманітарну інтервенцію для задоволення критичних і термінових потреб постраждалого населення в Україні за фінансової підтримки Бюро гуманітарної допомоги USAID Ukraine - USAID Україна (BHA). БФ «Восток SOS» є імплементаційним партнером CARE, що входить до консорціуму.