Прес-центр10 листопада 2023, 08:11

цик рф визначилась – за путіна в «лнр» проголосують понад 1,6 млн виборців

 

У так званій «лнр» визначилися з кількістю голосів, яку набере переможець президентських виборів.

Підрахували за підсумками цифр в протоколах місцевих комісій на вересневих виборах.

У цьому питанні головне не явка виборців, а обґрунтування російською владою кількості надрукованих бюлетенів.

Для так званої «лнр», як вирішили росіяни за 4,5 місяці до голосування, цей показник складе 1 млн 683 тис. 700.

При визначенні необхідного числа бюлетенів, за заявою цик рф, враховувалася кількість виборців, зареєстрованих на території відповідних суб'єктів станом на 1 липня 2023 року.

Втім, офіційні дані щодо кількості голосуючого населення так званої «лнр» росією не оприлюднювались. І перепис населення теж ніхто не робив – ані в 2014 році, ані зараз.

Тому для обліку та для того, щоб визначити кількість бюлетенів, цик використала «дані перших рядків протоколів проведених у вересні виборів».

Протоколів – тобто даних, які заповнювали члени комісій на місцях на свій розсуд, або за вказівкою зверху.

Названа вище цифра майже відповідає кількості виборців на Луганщині у 2012 році.

Але навіть якщо не брати до уваги, що з того часу кількість населення пропорційно зменшувалася, слід згадати про переселенців з Луганщини, які покинули свої домівки у 2014-му та у 2022 роках – сотні тисяч виїхали до безпечних регіонів України. Дуже велика кількість людей – за кордон. Достеменно невідомо, але багато – на територію рф.

Немає у так званій «лнр» такої кількості голосуючих, про що свідчить лише 50 % вереснева явка в багатьох містах і селах при побудинковому голосуванні під прицілом автоматів.

Втім, жоден із цих фактів цик рф не врахувала, бо від регіону вже замовили необхідну кількість голосів для переможця. Населення немає – є бюлетені. Їх вистачить.

Вибори путіна мають відбутися 17 березня.