Прес-центр16 жовтня 2023, 11:10

Катерину Безгинську відзначили Подякою Прем’єр-міністра України

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська та директор Департаменту соціального захисту населення Олена Поліщук взяли участь у Форумі регіональних координаційних центрів підтримки цивільного населення, який вчора відбувся у Києві за ініціативи Віцепрем'єрки Ірини Верещук.

Такий центр при Луганській облдержадміністрації створено у червні поточного року.

«За цей час зроблено немало. Центр координував організацію літнього оздоровлення дітей, впровадження всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» у Луганській області та багато інших завдань, пов’язаних із реалізацією програм підтримки ВПО з Луганщини. Наш досвід збереження потенціалу громад та допомоги переселенцям цікавий для інших регіонів», - розповіла Катерина Безгинська, керівник Координаційного центру підтримки цивільного населення при Луганській облдержадміністрації.

За високий рівень організації роботи із внутрішньо переміщеними особами  Катерина Безгинська отримала Подяку від Прем’єр-міністра України.

Темами для обговорення на форумі стали: розвиток координаційних центрів як адміністративних платформ для підтримки цивільного населення, планування дій та фінансування на наступний рік, уніфікація та стандартизація роботи центрів у різних регіонах України.

Координаційні центри підтримки цивільного населення є консультативно-дорадчими органами при обласних, Київській міській державних (військових) адміністраціях.

Вони створені для підтримки та допомоги населенню, постраждалому від війни. Зокрема йдеться про внутрішньо переміщених осіб, ветеранів, осіб з інвалідністю, дітей тощо.