Прес-центр29 cічня 2021, 08:01

Комісія продовжує обстеження насаджень Трьохізбенського лісництва ДП "Новоайдарське ЛМГ”

Незважаючи на дощову зимову погоду комісія продовжує обстеження насаджень Трьохізбенського лісництва ДП“Новоайдарське ЛМГ” , які також постраждали від лісової пожежі 2020року.

Соснові насадження, які ми обстежуємо знаходяться на першій лінії розмежування. Свого часу тут відбувались активні бойові дії. Принаймні на зараз, ситуація під контролем військових і нам деякі ділянки довелось обстежувати під їх наглядом. Розуміючи важливість нашої роботи та отримавши підтвердження свого начальника про те, що нам дозволено перебувати у лісі, ми разом із спеціалістом Луганського ОУЛМГ Яною Лимар та головною лісничою ДП “Новоайдарське ЛМГ” Ольгою Семенко провели повноцінне лісопатологічне обстеження території минулорічної пожежі. Нашій роботі допомагав лісничий Трьохізбенського лісництва В’ячеслав Крюков.

Ми провели оцінку стану крон постраждалих насаджень, виявили ділянки із заселенням стовбуровими комахами з родини Tomicus.

За даними моніторингу відмічається процес подальшого всихання соснових деревостанів. Деякі дерева із високим ступенем обгоряння коренів та комлевої частини стовбура втрачають механічну стійкість і падають.

За інформацією Новоайдарського лісомисливського господарства