Прес-центр25 липня 2023, 08:07

Луганщина залучає міжнародну підтримку

 

До Луганської обласної військової адміністрації завітала делегація Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України.

Начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор обговорив з Головою КМЄС Рольфом Холибо потреби Луганщини та процес реформування сектору цивільної безпеки.

«Наразі ми спільно з іншими державними органами влади опрацьовуємо можливість комплексного залучення всіх сил для встановлення верховенства права та відновлення функцій держави на тимчасово окупованих територіях. Після деокупації маємо бути готовими до всіх викликів та забезпечити ефективну і злагоджену роботу відповідних структур: спеціальних поліцейських підрозділів, саперів, ДСНС, слідчих», - наголосив Артем Лисогор.

За словами очільника Луганщини, окремої уваги потребує збір доказової бази злочинів, скоєних окупантами на нашій землі: «Ми маємо докласти максимум зусиль, аби притягнути до відповідальності кожного, хто знущався з наших людей і віддавав злочинні накази».

Він зауважив, що після повернення своїх територій ми бачимо Луганщину процвітаючим європейським регіоном. Тому підтримка міжнародних партнерів необхідна в усіх сферах – від питань реформування цивільної безпеки до практичного забезпечення підрозділів спецтехнікою. Зокрема взаємодія з поліцейськими спецпідрозділами, оскільки вони першими заходять на деокуповані території.  

На майбутнє учасники зустрічі домовилися продовжити переговори стосовно навчання наших спеціалістів домедичній допомозі при мінно-вибухових травмах і тактичній медицині.

«Вдячні  Консультативній місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України і особисто пану Рольфу Холибо за підтримку та готові до плідної співпраці», - підкреслив Артем Лисогор.