Прес-центр16 лютого 2022, 15:02

Міністерство розвитку громад та територій України інформує про підготовку та проведення WUF11

З 26 по 30 червня 2022 року в місті Катовіце, Республіка Польща, заплановано проведення 11 сесії Всесвітнього форуму міст (WUF11).
Реєстрація на WUF11 відбувається онлайн, шляхом заповнення відповідної форми, доступної за посиланням: https://www.unevents.org/Home/Register. Секретаріат ООН-Хабітат привертає увагу, що реєстрація для участі у заході відкрита до 22 червня 2022 року.
Є можливість для зацікавлених сторін організувати тематичні виставки або інші заходи на полях WUF11. Кінцева дата подання заявок на проведення таких заходів - 07 березня 2022 року. Зацікавлені сторони матимуть змогу подати відповідну заявку після проходження реєстрації за згаданим вище посиланням.
Інформація щодо модальностей та організаційних аспектів проведення WUF11 на регулярній основі оновлюється на тематичному веб-порталі, доступному за посиланням: https://wuf.unhabitat.org/.
Інформаційна довідка
Всесвітній міський форум (WUF)
Всесвітній міський форум (WUF) - найголовніший міжнародний захід з питань сталої урбанізації, створений у 2001 році Організацією Об'єднаних Націй для вивчення однієї з найбільш актуальних проблем, що стоять сьогодні перед світом: швидкої урбанізації та її впливу на громади, міста, економіку, зміну клімату та політику. Перший Всесвітній міський форум відбувся у Найробі, Кенія, у 2002 році і з тих пір проводиться кожні два роки у всьому світі.
Мета форуму:
• Підвищувати обізнаність про стійку урбанізацію серед зацікавлених сторін та виборчих округів, включаючи широку громадськість;
• Покращити колективні знання про сталий розвиток міст шляхом інклюзивних відкритих дебатів, обміну отриманими уроками та обміну передовою практикою та доброю політикою;
• Посилити координацію та співпрацю між різними зацікавленими сторонами та виборчими округами для просування та впровадження сталої урбанізації.
Попередні форуми:
• Всесвітній міський форум I (WUF 1), Найробі, Кенія, 2002
• Всесвітній міський форум II (WUF 2), Барселона, Іспанія, 13–17 вересня 2004
• Всесвітній міський форум III (WUF 3), Ванкувер, Канада, 19–23 червня 2006
• Всесвітній міський форум IV (WUF 4), Нанкін, Китай, 2008
• Всесвітній міський форум V (WUF 5), Ріо-де-Жанейро, Бразилія, 22–26 березня 2010
• Всесвітній міський форум VI (WUF 6), Неаполь, Італія, 1–7 вересня 2012
• Всесвітній міський форум VII (WUF 7), Медельїн, Колумбія, квітень 2014
• Всесвітній міський форум IX (WUF 9), Куала-Лумпур, Малайзія, лютий 2018
• Всесвітній міський форум X (WUF 10), Абу-Дабі, Об’єднані Арабські Емірати, 2020
Всесвітній міський форум XI (WUF 11) 26-30 червня 2022,
Катовіце, Польща, Міжнародний конференц-центр
Тема WUF11 – Перетворення наших міст для їх кращого майбутнього. Перетворення майбутнього міст є основою сталого розвитку для цього та майбутніх поколінь. Не дивлячись у майбутнє та способи зробити міста більш придатними для життя, більш доступним та рівноправним, ми не можемо досягти правильного прогресу на шляху до досягнення Цілей сталого розвитку.
Під час Форуму буде представлено План дій для міст – каталог дій, спрямованих на те, щоб привести міста до зелених, доступних і продуктивних перетворень. Зокрема, він передбачає популяризацію транспортних засобів з низьким рівнем викидів, озеленення міст, збільшення біологічно активних територій, діяльність з проєктування громадських просторів, включаючи зелені зони, відповідно до ідеї 15-хвилинного міста і модель стійкої урбанізації.
Повна інформація про заходи на WUF11 буде доступна в Програмі WUF 11 на веб-сайті www.unhabitat.org/wuf вкінці травня - початок червня 2022 року.
Офіційна робоча мова WUF11
Робочою мовою Всесвітнього форуму міст є англійська. Відкриття та закриття сесій, діалоги, спеціальні сесії, круглі столи та прес-конференції передбачатимуть усний переклад шістьма офіційними мовами ООН (англійською, французькою, іспанською, російською, арабською та китайською), а також польською. Під час асамблей та інших важливих заходів на Форумі буде запропоновано усний переклад трьома мовами ООН – англійською, французькою та іспанською – плюс польською.
Організатори мережевих та тренінгових заходів можуть замовити додаткові мовні послуги, а також міжнародну жестову мову (ISL).
Реєстрація
Онлайн-реєстрація відкрита до 15 грудня 2021 року та завершується 22 червня 2022 року. Ви можете редагувати свій особистий профіль до завершення онлайн-реєстрації.
Для участі у Форумі учасники повинні самостійно зареєструватися. Реєстрація безкоштовна. Документи для заявки доступні лише англійською мовою та можуть бути заповнені та надіслані в електронному вигляді.
Віртуальна участь у заході
Про можливість взяти участь у Форумі онлайн буде повідомлено ближче до проведення даного заходу.
Організаційні моменти
Організатори WUF11 або UN-Habitat не надають жодної підтримки в організації перельоту, проживання чи витрат, включаючи харчування та страхування.
Учасники самостійно оплачують всі витрати, пов’язані з дорогою, проживанням та харчуванням.