Прес-центр1 листопада 2023, 12:11

«Місцеві потреби – місцеві рішення»: презентовано проєкти з реалізації резолюції Ради Безпеки ООН 1325 у Луганській області

У рамках проєкту «Жінки, мир, безпека: місцеві потреби – місцеві рішення» презентовані проєкти грантового конкурсу «Сприяння у виконанні обласних планів дій 1325» у Луганській області.

«Коаліція «Луганська область. Жінки, мир, безпека» була серед перших організацій, створених  в Україні заради ефективної реалізації «Плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325», – зазначила заступниця голови облдержадміністрації  Катерина Безгинська.

У Луганській області такий План актуалізований на період до 2025 року. Він включає п’ять стратегічних та 13 оперативних цілей, 18 завдань та 73 заходи. Планом визначені нові отримувачі послуг: цивільні, постраждалі внаслідок конфлікту; сім’ї полонених та тих, кого примусово вивезли до рф; особи, постраждалі внаслідок сексуального насильства, пов’язаного з війною.

Олена Ніжельська, голова ГО Кризовий медіа-центр «Сіверський Донець» презентувала проєкт «Через інформування та аналітику до рівності та безпеки. Шлях Луганщини».

Проєктом, крім багаторівневої інформаційної кампанії щодо роз’яснення змісту резолюції Ради Безпеки ООН 1325, передбачено проведення гендерного аналізу інституцій з питань реагування на безпекові виклики, а також аналіз викликів, що стоять перед суб’єктами системи реагування на насильство за ознакою статі, та роз’яснення можливостей отримання допомоги постраждалими від сексуального насильства, зокрема, пов’язаного з війною, торгівлею людьми.

Проєкт «Жінки, мир, безпека: місцеві потреби – місцеві рішення» впроваджується Українським Жіночим Фондом, який працює у Луганській області більше 20 років. Серед спільних з владою ініціатив - проєкт «Безпечне місто. Рубіжне»