Прес-центр25 липня 2024, 10:07

На апаратній нараді доповіли про стан соціального захисту населення та охорону дитинства в Щастинському районі

Відбулася в режимі онлайн апаратна нарада під головуванням голови Щастинської районної державної адміністрації – начальника Щастинської районної військової адміністрації Тетяни НОВИКОВОЇ на якій хвилиною мовчання вшанували пам'ять українських військовополонених – захисників «Азовсталі», які загинули у ніч з 28 по 29 липня 2022 року, коли  російськими окупаційними військами було здійснено теракт на території колишньої Волноваської виправної колонії № 120 поруч з смт Оленівка.

Також розглядалися питання про роботу Управління соціального захисту населення та Служби у справах дітей Щастинської районної державної адміністрації за 1 півріччя 2024 року.

Та за 1 півріччя 2024 року управлінням проведено 4 засідання комісії  щодо розгляду заяв членів сімей загиблих та осіб з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, про призначення грошової компенсації за належні для отримання жилі  приміщення. Рішенням комісій припинено виплату відповідної компенсації 9 громадянам, учасникам бойових дій, внутрішньо переміщеним особам в зв'язку з отриманням грошової компенсації за місцем проживання та покупкою житла на території України, 13 осіб подали заяву на виплату  та перебувають в пріоритетній черговості за місцем фактичного проживання, з 10 громадянами, які перебувають в УСЗН на обліку відсутній зв’язок, можливо перебувають за  кордоном країні або на окупованій частині України.

 На сьогоднішній день охоплено оздоровчими послугами та відпочинком -144 дитини, що складає  -77%  на суму 1 817 тис. грн грн . Оздоровча компанія продовжується.

Рішенням голови Щастинської райдержадміністрації створена та діє комісія з питань захисту прав дитини. Протягом 1 півріччя 2024 року було проведено 4 засідання комісії.

Станом на 01.07.2024 на території Щастинського району функціонує 2 дитячих будинки сімейного типу та 9 прийомних сімей, в яких виховується 29 дітей-сиріт та, дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом І півріччя 2024 року було виведено з прийомної сім’ї 4 осіб із числа дітей сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та припинено функціонування 1 прийомної сім’ї, у зв’язку з вибуттям з неї дітей.

 

З 01.07.2024 рік на квартирному обліку перебувають 84 особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 24 особи перебувають на території підконтрольній владі країни, 6 за кордоном України, ймовірно на тот 13, місцезнаходження невідомо 41. Відновлено частково або повністю 31 справу.