Прес-центр11 жовтня 2023, 10:10

На Невське росіяни скинули дві авіабомби, окуповані Новодружеськ та Привілля входять в опалювальний сезон без газу, світла та води, у Сєвєродонецьку не приймають заяви на відновлення втрачених документів

«По околицях Невського росіяни поцілили двома авіабомбами КАБ-500. Також активно вони застосовували авіацію для ударів по позиціях наших військових у сусідній Новолюбівці та  Серебрянському лісництві, що південно-західніше Кремінної, – повідомив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Українські захисники стримують наступ противника поблизу Макіївки, де відбито ще п’ять атак, та Діброви».

Під артилерійський та мінометний вогонь окупантів потрапили Макіївка, Невське та Білогорівка.

Загарбники провалили підготовку до зими в захоплених минулоріч містах. І якщо подекуди люди мають хоч щось з переліку газ/світло/вода, то в Новодружеську та Привіллі, які підпорядковуються Лисичанську, в населення за півтора роки не має і цього. Був газ, однак нещодавно його подача припинилася.

Світло окупанти обіцяли відновити двічі – у вересні 2022-го і 2023-го років. Зрозуміло, що після завершення псевдореферендуму та так званих «перших виборів». Про централізовану подачу води мова не йшла взагалі.

Сєвєродончани скаржаться на постійну відсутність представників окупаційної влади в місті. Мовляв, приїздять тільки для проведення святкових заходів та інших пропагандистський кампаній. Співробітники рангом нижче на місцях є, але приймати будь-яке рішення без так званого керівництва вони відмовляються.

Коли в населення виникає питання щодо відновлення згорілих документів, зокрема на майно чи транспортні засоби, чують постійні відмови. Інтернету немає і поки не буде, тому про якісь там електронні реєстри питання навіть не підіймається.