Прес-центр16 серпня 2023, 12:08

Наш ворог – країна-терорист. Вони ведуть війну не лише за території, а намагаються знищити нас як націю.

Наш ворог – країна-терорист. Вони ведуть війну не лише за території, а намагаються знищити нас як націю.
Вперше від початку повномасштабного вторгнення у Дніпрі організували театральний фестиваль «Дніпро. Театр. UA».
Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр став одним із його учасників, разом із колективами з Донеччини, Харківщини, Запоріжжя.
       «Ми бачимо, що як тільки окупанти ступають на нашу землю, - заклади культури є ціллю номер один. Будівлю Луганського обласного академічного театру в Сєвєродонецьку – зруйнували прицільними танковими пострілами. Приміщення не підлягає відновленню, всю матеріально-технічну базу знищено», - зазначив голова Луганської обласної державної - начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.
Наші артисти за досвідом 2014 року вже знають як це - відновлювати все з нуля. Хоч майже вся територія Луганщини нині окупована, театр продовжує активну роботу.
Театр зіграв більше 50 вистав, підтримує внутрішньо-переміщених осіб та родини військових по всій країні, організовує благодійні концерти, підіймає моральний дух поранених в госпіталях та військових частинах, гастролює Європою.
Українська культура продовжує розвиватися навіть попри війну. Це демонструє нашу незламність, єдність та мужність всьому світу.