Прес-центр2 серпня 2023, 15:08

Невдовзі по всій Україні будуть створені ради ВПО при органах влади

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор взяв участь у онлайн-нараді Урядового комітету з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, соціальної політики та у справах ветеранів під головуванням Віце-прем'єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

Під час заходу представниками Мін`юсту були озвучені питання, що стосуються забезпечення кримінальних проваджень, здійснення яких унеможливлено внаслідок збройної агресії рф проти України, а також окупації окремих територій країни.

У Мінреінтеграції розглядають можливість виділити кошти відомства для задоволення потреб внутрішньо переміщених осіб.

Крім того, обласним адміністраціям та органам місцевого самоврядування доручено створити Раду з питань внутрішньо переміщених осіб.

Варто зазначити, що на Луганщині Рада діє з початку 2020 року та виступає як консультативно-дорадчий орган при облдержадміністрації.

Рада надає адвокаційні послуги нашим землякам, які опинились у скрутних життєвих обставинах, а також рекомендації у роботі обласної влади.

Крім того, вона була одним із консультантів у створенні типових положень про Ради ВПО, які були представлені сьогодні.

«Ми відповідальні за добробут і забезпечення базових потреб жителів воюючої Луганщини. Ініціатива Мінреінтеграції щодо створення Рад ВПО при адміністраціях і органах місцевого самоврядування – це крок до взаємопорозуміння та консолідації нашого суспільства», – прокоментував підсумки наради Артем Лисогор.