Прес-центр27 вересня 2023, 13:09

Параграф 37, або чому вчать старшокласників у Луганську, Сєвєродонецьку, Алчевську

1937 рік - людина, яку пізніше визнали ворогом народу, влаштувала великий терор.

У новому підручнику з історії росії, який отримують діти, що вчаться в окупації, саме параграф за номером 37 розповідає молоді про «причини та цілі», які обумовили ще одного майбутнього ворога народу почати повномасштабне вторгнення в Україну, або так звану «сво».

Автором цієї книжки є колишній міністр культури рф мединський, відомий багатьма своїми «міфами про росію» та неодноразовими спробами переписати сучасну історію.

Ось чергова з них.

Одна з причин початку війни, судячи з підручника, - нібито марші частин СС вулицями прибалтійських міст, які потім відбулися й в Україні.

Або ще: «…все последние президенты Украины изначально русскоязычные и даже не владели украинским языком до вступления в должность. Учили его по ходу выборов…»

Це він про зрадника януковича каже у множині?

Але саме ці речі, на думку теперішнього помічника президента росії, загрожувало безпеці рф.

Так вчать дітей на росії. Втім, там до цього вже звикли.

Із поточного року цей тиск здійснюється на мізки хлопців і дівчат на окупованій Луганщині.

Згадайте й спустошення місцевих бібліотек регіону, куди тепер доставляють мільйон примірників обраних мінкультом рф книжок, зокрема й з історії.

В кого залишився інтернет, при бажанні знайдуть правду. За технічної можливості наші учні долучаються до онлайн занять в релокованих минулоріч школах. Бо хочуть здобути справжні знання, а не профільтровані трубами мединського.