Прес-центр21 лютого 2022, 15:02

Практичні поради, які можуть стати корисними в надзвичайних ситуаціях і під час війни

Практичні поради, які можуть стати корисними в надзвичайних ситуаціях і під час війни – убезпечте себе і своє оточення від інформаційних загроз!
В умовах військової агресії Україна вимушена протидіяти ворожій пропаганді та дезінформації. Агресивні дії з боку Росії мають на меті дестабілізувати наше суспільство та дискредитувати керівництво країни, змусити нас сумніватися у своїх силах і готовності захищатися.
Україна протистоїть російській агресії з 2014 року. При цьому військові дії ворога постійно супроводжуються атаками й в інформаційному просторі, намагаючись послабити нашу здатність чинити опір. Саме це є однією з основ «гібридності» сучасної війни, яку веде проти нас Росія, адже у протистоянні залучені всі сфери соціально-політичного життя.
Неважко помітити, що питання інформаційної безпеки набувають особливого значення в умовах кризи, адже ворожі інформаційні атаки стають інтенсивнішими саме тоді, коли здатність суспільства чинити опір послаблена. Найкраще підґрунтя для ворожих операцій впливу – страх, паніка, дезорієнтація. Саме тому важливо дотримуватися базових правил інформаційної гігієни і бути особливо пильними до інформації, яка надходить і яку поширюєте ви самі.