Прес-центр11 лютого 2021, 08:02

Про електронні сервіси на виїзному прийомі

Роз’яснення щодо розміру пенсійних виплат та можливості їх перерахунку, порядку призначення пенсії та обчислення страхового стажу, отримали мешканці села Широкий під час виїзного прийому начальника управління Сергія Ганноченко.

Відповідаючи на питання, пенсійник зазначив, що кожен пенсіонер або застрахована особа можуть отримати доступ до своїх особистих даних, завантажити довідки з підтверджувальним QR-кодом, подати анкету-заяву для автоматичного призначення пенсії, скористатися «Пенсійним калькулятором», SMS-інформуванням та іншими зручними можливостями онлайн сервісу, зареєструвавшись на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду. Нагодою зустрічі з керівником скористалось одинадцять селян.

Завітав Сергій Ганноченко і до колективу Широківської сільської ради, де цього разу йшлося про можливості сервісу «Електронна трудова книжка». Виступаючи, начальник управління зазначив: «Електронна трудова книжка важливий крок на шляху до автоматичного призначення пенсій за віком за даними Реєстру при досягненні громадянами пенсійного віку та набутті права на пенсію. Це сучасний замінник паперової трудової книжки, завдяки якому можливо заздалегідь отримати для себе інформацію про наявний страховий стаж, необхідність підтвердження додатковими документами певних періодів трудової діяльності».

За інформацією Станично-Луганського Управління ПФУ