Прес-центр29 квітня 2021, 10:04

Проведено чергове засідання Комісії з питань погашення заборгованості до Пенсійного фонду України

27 квітня 2021 року фахівці відділу забезпечення наповнення бюджету Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Олена Зосіменко та Ірина Шопіна провели чергове засідання Комісії з питань погашення заборгованості до Пенсійного фонду України за участю представників Новоайдарського відділу виконавчої служби, Новоайдарської Державної податкової інспекції.
Згідно з порядком денним, розглянуто питання стану погашення боргу зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування фізичними особами – підприємцями, які станом на 01.04.2021 року мають заборгованість 9,1 млн. грн., загальна кількість 510 осіб (база даних Новоайдарського району). На засідання були запрошені боржники фізичні особи-підприємці, яких попереджено про відсутність строку давності для стягнення боргу з єдиного соціального внеску та відповідальність за порушення законодавства щодо своєчасної сплати платежів, надані роз’яснення щодо підвищення страхового стажу для призначення пенсії. 
Наразі, з підприємцями ведеться активна робота фахівцями державної виконавчої служби. Так, направлені до банківських установ постанови про арешт кошів боржників – фізичних осіб – підприємців, заплановано проведення спільних рейдів до боржників щодо виявлення майна для стягнення. 
Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області зазначає, що наявність заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування не дозволяє зарахувати до страхового стажу періоди роботи в повному обсязі, і приватні підприємці ризикують залишитися без права на отримання пенсії та інших соціальних виплат. 
 
Олена Зосіменко, 
начальник відділу забезпечення 
наповнення бюджету №2 
Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області