Прес-центр15 березня 2021, 09:03

Проведено інформаційний вебінар для безробітних громадян

Для ознайомлення із комплексом соціальних послуг, які надає служба зайнятості, правами та обов’язками безробітних спеціалістами відділу активної підтримки безробітних Новоайдарського центру зайнятості систематично проводяться інформаційні вебінари для безробітних громадян. Так, 12 березня 2021 року пройшов черговий вебінар із загальних питань зайнятості. Проведення вебінарів дає змогу забезпечити живий двосторонній зв'язок між фахівцями служби зайнятості та безробітними, оперативно надавати роз’яснення на всі питання, що виникають в процесі спілкування.

В ході вебінару, учасники були ознайомлені з такими питаннями як: основні послуги державної служби зайнятості та сучасні підходи щодо їх отримання; переваги легальної зайнятості; питання запобігання дискримінації та гендерної нерівності при влаштуванні на роботу; загрози нелегальної трудової міграції; актуальної інформації про стан регіонального ринку праці.

Профконсультант Олександр Стародубцев ознайомив учасників з електронними сервісами державної служби зайнятості, зокрема "Електронним кабінетом шукача роботи", який дає можливість розмістити резюме, уточнити заплановані та фактичні дати відвідування служби зайнятості, дізнатися про заходи, які проводитиме служба зайнятості та ін.

В вебінарі взяли участь фахівці Старобільського об’єднаного управління Пенсійного фонду, які інформували щодо переваг легальної зайнятості.

За інформацією Новоайдарського районного центру зайнятості