Прес-центр11 лютого 2021, 08:02

Проведено соціально-профілактичну роботу

09.02.2021 відділенням з надання соціальних послуг сім’ям, дітям та молоді «Новоайдарський ЦНСП» спільно з поліцією Щастинського ВП ГУНП проведено соціально-профілактичну роботу, соціальне інспектування сімей з дітьми, перевірку цільового використання коштів державної допомоги при народжені дитини в с. Муратове.

В Муратівській школі, з учнями 4-6 класів, психологом відділення Шкуркіною Е.С. та дільничним офіцером поліції Романюк Б.В. проведено захід з елементами тренінгу щодо прав та обов’язків дітей, здорового способу життя, дотримання умов карантину, обговорені і розглянуті питання про небезпеку наслідків необережного користування мережею Інтернет та спілкування з шахраями.

З учнями 8-9 класів, фахівцем із соціальної роботи відділення Ковтуненко Ю.В. та завідувачем відділенням Магдич Н.Ю. проведено захід з елементами тренінгу щодо попередження соціально небезпечних хвороб, у т.ч. ВІЛ/СНІДу, інфекції щодо передаються статевим шляхом, розглянуті питання про дотримання умов карантину, відповідальність за правопорушення, питань щодо подальшого планування навчання, виборі життєвих цінностей, пріоритетів.

Дільничним офіцером поліції Романюк Б.В., зав. відділення Магдич Н.Ю., вчителями проведено профілактичну бесіду зі старшими учнями щодо дотримання режиму та розпорядку дня, прогулянок в вечірній час, уникнення конфліктних ситуацій між однолітками, веденням здорового способу життя, а саме негативних наслідків шкідливих звичок на організм, а також здатність визначати пріоритети, свідомого вибору власної життєвої позиції.

Індивідуально проведено відповідну роботу з підлітком, а саме щодо належного навчання, дотримання шкільного розпорядку, не висловлюватися нецензурно, відповідальності за свої вчинки, а також підтримка психоемоційного стану дитини.

Здійснено соціальне інспектування в 5 сім’ях, в яких виховується 9 дітей. Відповідна робота з сім’ями буде продовжена. Перевірено цільове використання коштів при народженні дитини в однієї сім’ї, в однієї сім’ї не перевірено у зв’язку з відсутністю даної родини за місцем проживання на території.

Якщо Ви опинились в складних життєвих обставинах, не залишайтесь на одинці зі своєю проблемою, звертайтесь за допомогою до відділення з надання соціальних послуг сім’ям, дітям та молоді КУ «Новоайдарський ЦНСП».

смт. Новоайдар, вул. Банківська, 31, II поверх,

тел. (06445) 9-23-77

За інформацією Новоайдарського ЦНСП