Прес-центр25 березня 2021, 08:03

Щастинська районна державна адміністрація повідомляє наступне:

              Відповідно до Програми діяльності КМУ України, зокрема, цілі: «Українець, який хоче мати цифрові навички, може їх вільно набути», Міністерство цифрової трансформації запустило національний проєкт з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», основною метою якого є навчити 6 млн українців цифровій грамотності за 3 роки.

Наприкінці грудня 2019 року Мінцифри провела перше в історії України соціологічне дослідження цифрових навичок громадян. За даними дослідження, 53% українців не мають базового рівня цифрових навичок, а 15,1% з них віком 60-70 років не володіють цифровими навичками взагалі. При цьому, 47% громадян віком від 18 до 70 років зацікавлені в навчанні цифровим навичкам.

Проєкт Дія. Цифрова освіта має дві складові:

  • Національна   онлайн-платформа   з   цифрової   грамотності   –

(https://osvita.diia.gov.ua);

  • Мережа цифрових оффлайн-хабів з більш ніж 6000 хабів цифрової освіти по всій країні. (https://osvita.diia.gov.ua/hubs).

На сьогодні зазначеною онлайн-платформою скористалися 489.000 українців.

На платформі вже доступно 50+ освітніх онлайн-серіалів з різних тем: “Базові цифрові навички”, “Штучний інтелект”, “Цифрові навички для вчителів”, “Кіберняні” тощо.

  • межах  даної  платформи  також  було  запущено  “Цифрограм” 

національний тест на цифрову грамотність. (https://osvita.diia.gov.ua/digigram).

            Мережа цифрових хабів постійно оновлюється і доповнюється новими локаціями.

  Міністерство цифрової трансформації України підтримує Європейський тиждень цифрової грамотності 2021. Цього року він відбудеться: 22 - 28 березня ( https://alldigitalweek.eu/ ).

              Сьогодні, цифрова грамотність так само важлива, як вміння писати, читати і говорити. Від рівня цифрової грамотності залежить не лише комфорт проживання в країні цифрових сервісів, але й конкурентоспроможність кожного українця. Міністерство цифрової трансформації України хоче використати можливість Європейського тижня цифрової грамотності для:

         - привернення уваги українців різного віку та спеціальності до цієї теми;

        -  заохочення до безкоштовного навчання;

         -  демонстрації аналітики (де ми є, куди хочемо прийти);

         -  надати можливість отримати певний досвід / переваги саме в цей тиждень.

              Отже Щастинська районна державна адміністрація запрошує всіх бажаючих приєднатися до тижня цифрової грамотності серед населення.