Прес-центр11 липня 2023, 08:07

Своїх дітей маємо оздоровлювати ми, а не приймаючі громади, - Артем Лисогор доручив охопити відпочинком максимальну кількість маленьких луганчан

Громади Луганської області продовжують оздоровчу кампанію «Літо-23».

З цього питання на апаратній нараді начальнику Луганської обласної військової адміністрації Артему Лисогору доповіла директор Департаменту соціального захисту населення Олена Поліщук.

За її словами, у липні до оздоровчих закладів поїдуть 484 дитини, а у серпні – 711.

Це 100% тих, хто звернувся до місцевих військових адміністрації. У червні цей показник був дещо нижчий: 315 дітей, але за дорученням очільника області за цю роботу керівники територій відповідають особисто.

«Це наші діти, тому ми їх маємо оздоровлювати, а не покладатись у цьому питанні на приймаючі громади», – наголосив Артем Лисогор та окремо доручив посилити цю роботу головам Коломийчиської, Красноріченської, Попаснянської, Білолуцької та Станично-Луганської громад.

Найбільше дітей (77) направлено на оздоровлення Сєвєродонецькою громадою.

Лисичанська громада оздоровила 71 дитину. 7 дітей поїхали на відпочинок до Угорщини, 64 – до Болгарії,  м. Сонячний Берег, табір «Okey Holiday».

Кремінська громада направила 44 дитини, Новопсковська – 25, Новоайдарська – 22.

Попаснянська громада: реабілітаційним Центром «Лелека» вже вдруге направлено на оздоровлення 18 дітей та молоді з інвалідністю. Планується третя зміна для дітей групи ризику. Ця програма із оздоровлення  реалізується за підтримки Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю.

Триває робота і на обласному рівні.

Луганським обласним будинком дитини № 2 у червні направлено на оздоровлення 20 дітей до Республіки Словенія, оздоровчій табір «Debeli tricks», та планується у липні ще 20.

Сєвєродонецька обласна санаторна школа у червні направила на оздоровлення 55 дітей до Республіки Австрія, Федеральна земля Верхня Австрія, м. Санкт Георген. У липні 55 дітей поїдуть до м. Когль, Республіка Австрія, Федеральна земля Верхня Австрія.

Луганський обласний центр реабілітації дітей з інвалідністю «Відродження» у червні провів терапевтичну групу для 9 дітей та для  14 дітей планується у липні.

Луганський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою у липні відправляє у Литву 10 дітей.

Крім того, досягнуто домовленості з Фундацією Олени Зеленської щодо оздоровлення дітей, які виховуються в дитячих будинках сімейного типу Луганської області. У червні 6 дітей, вже відпочили, а у липні ще 36 дітей будуть оздоровлені у таборах «Озерний» та  «Артек-Буковель».

Триває реалізації експериментального проекту «е-оздоровлення», яким впроваджується механізм «гроші ходять за дитиною, під дію якої підпадають 576 родин з Луганщини. Відповідні документи направлені до Мінсоцполітики.