Прес-центр25 травня 2021, 09:05

В Щастинському районі планується створювати підрозділи місцевої пожежної охорони!

В Щастинському районі залишається гострою проблема відновлення і створення команд місцевої пожежної охорони. Адже йдеться про забезпечення протипожежного захисту у населених пунктах, віддалених від районного центру. При створенні місцевої пожежної охорони (далі МПО) одним з пріоритетних завдань ставиться підвищення рівня захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій.

Пожежні команди дуже ефективні – знаходячись на короткій відстані вони прибувають першими і частіше до прибуття професіоналів локалізують осередок загоряння. МПО виправдовують себе на всі 100 відсотків!

Начальник ДПРЧ 25 ГУ ДСНС України у Луганській області зазначає, що відстань до найвіддаленішого населеного пункту складає 53 км і час прибуття до місця події у сільській місцевості затягується.

З початку року на території Щастинському району вже сталася значна кількість пожеж і загорянь, а втрати і збитки залежать напряму від швидкості прибуття вогнеборців за місцем виклику. Є впевненість у тому, що спільними зусиллями з керівництвом Щастинського району, рятувальниками розпочнеться справа по створенню місцевої пожежної охорони. Бо у кожного з нас одна мета - впровадження якісно нового рівня цивільного захисту, пожежної безпеки, та безпеки людей вцілому.

За інформацією Новоайдарського РВ Головного управління ДСНС України у Луганській області