Прес-центр28 травня 2021, 09:05

Вебконференція з КНП «Новоайдарська багатопрофільна лікарня»

18.05.2021 з ініціативи Станично-Луганського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області (далі – Станично-Луганське відділення) під головуванням в.о. начальника Станично-Луганського відділення Бутко О.І. відбулася вебконференція в режимі онлайн з лікарями КНП «Новоайдарська багатопрофільна лікарня», які відповідають за направлення хворих на реабілітаційне лікування. Обговорювались питання щодо реабілітаційного лікування застрахованих осіб та членів їх сімей у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів та проблемні питання, які виникають при направленні на медичну реабілітацію дітей застрахованих осіб за рахунок коштів Фонду соціального страхування України (далі – Фонд).

Під час конференції  працівники Станично-Луганського відділення нагадали лікарям механізм надання послуг з лікування застрахованим особам та членам їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів у рамках політики Уряду та Міністерства соціальної політики України щодо адресності програм соціального захисту населення в частині надання медичних, соціальних та реабілітаційних послуг. Акцентували увагу присутніх на профілях  лікування застрахованих осіб у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм, визначених Порядком відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду, погодженим з Міністерством охорони здоров’я України 23.08.2017 № 3.14-19/1146-17/22760 та затвердженим постановою правління Фонду від 13.07.2017 № 39 (далі – Порядок № 39).

Зосередили увагу присутніх на медичній реабілітації застрахованих осіб, які перехворіли на COVID-19 та мають ускладнення, викликані цією хворобою, за наявності медичних показань за профілями медичної реабілітації, визначеними Порядком № 39, зокрема кардіо-пульмонарній реабілітації та нейрореабілітації. Окрему увагу приділили  направленню на медичну реабілітацію дітей застрахованих осіб, у тому числі тих, які перехворіли на коронавірусну інфекцію та мають ускладнення внаслідок цього захворювання.

Крім цього, було зауважено, що всі санаторно-курортні заклади, до яких направляються пацієнти за кошти Фонду, суворо дотримуються наявних протиепідемічних заходів для протидії поширенню коронавірусної інфекції і гарантують безпеку застрахованих осіб.

У заході взяли участь 5 завідувачів стаціонарних відділень КНП «Новоайдарська багатопрофільна лікарня», які відповідають за направлення застрахованих осіб на реабілітаційне лікування.

Усі учасники вебконференції взяли активну участь в обговоренні питань, що виникли під час заходу, отримали вичерпні відповіді та практичні рекомендації. Домовились до більш тісної співпраці з метою якісного забезпечення працюючих українців та членів їх сімей реабілітаційним лікуванням в умовах санаторно-курортних закладів.