Прес-центр8 лютого 2021, 14:02

Відбувся семінар-нарада з керівниками закладів загальної середньої освіти та закладами дошкільної освіти Новоайдарської селищної ради

08 лютого 2021 року о 10-00 годині в сесійній залі приміщення Новоайдарської селищної ради відбувся семінар-нарада з керівниками закладів загальної середньої освіти та закладами дошкільної освіти Новоайдарської селищної ради під головуванням начальника Новоайдарського районного управління Держпродпожив служби Нінель ЯКІМЧУК, голови Новоайдарської селищної ради Ігоря ШОПІНА та начальника відділу освіти Новоайдарської селищної ради Олександра СЕЛІХОВА.

На нараді були розглянуті нагальні питання:

- Пріоритетні напрямки під час реалізації Регіонального плану заходів щодо створення умов для безпечного харчування у закладах освіти на 2021-2023 роки, затвердженого розпорядженням голови обласної держадміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації 05 січня 2021 року за № 1. Забезпечення державного контролю за дотриманням операторами ринку харчових продуктів, що задіяні в організації харчування дітей у закладах освіти вимог харчового та санітарного законодавства.

- Вимоги законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

- Вимоги Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом МОЗ від 25.09.2020 № 2205.

- Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти, затверджені наказом Міністерства розвитку економіки торгівлі та сільського господарства України 03.12.2020 № 2532.

- Забезпечення проведення лабораторних випробувань, вимірювань, досліджень та експертизи харчових продуктів від усіх постачальників харчових продуктів та операторів ринку, які надають послуги харчування у закладах освіти та здійснюють постачання харчових продуктів щодо їх безпечності, окремих показників якості та ймовірної фальсифікації, укладення договорів на проведення лабораторних випробувань з уповноваженою лабораторією.

- Щодо порядку ліцензування медичних кабінетів в умовах закладів освіти.

- Обговорення зазначених питань та обмін досвідом роботи щодо контролю за організацією харчування дітей, веденням супровідної документації тощо.

- Різне.

Також, з ініціативи Ігоря Шопіна, було запропоновано найближчим часом провести моніторинг у ЗЗСО та ЗДО, щодо виконання санітарних вимог, наявного обладнання у харчоблоках та проблем пов’язаних з пожежної безпеки, з метою налагодження діалогу з керівниками закладів освіти бо конструктивний діалог – запорука ефективної взаємодії!

Освіта Новоайдарщини