Прес-центр12 жовтня 2023, 09:10

Ворог посилив наземні операції та авіанальоти на Луганщині; опалювальний сезон у так званій «лнр» – запускаються лише котельні, підключені до електро- та водопостачання; у Сєвєродонецьку не виплачують обіцяну компенсацію за втрачене майно

«Наступи на Макіївку не припиняються. Тільки за учора росіяни здійснили вісім таких спроб. З-під обстрілів вдалося врятувати 86-річного чоловіка, якого наші правоохоронці доправили до безпечного регіону. Втім, у селах поблизу лінії фронту є люди, які попри підвищену небезпеку, відмовляються виїжджати. Спілкуємося з ними щоразу», – наголосив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Також ворог активізував наземні наступи в Серебрянському лісництві.

Крім того, там та поблизу Білогорівки ним завдано понад 10 ударів по позиціях наших військ з авіації.

Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали, зокрема, Невське та Білогорівка.

Окупанти звітують про, так би мовити, завершення підготовки до осінньо-зимового періоду. Але захоплені ними минулоріч міста тепла не дочекаються.

На противагу підготовленим котельням в Луганську, Алчевську, Антрациті та Ровеньках, аби значно збільшити відсоток, вони користуються наступним формулюванням – у Лисичанську, Сєвєродонецьку, Рубіжному, Гірській громаді тощо запрацюють котельні, що забезпечені електроенергією та водопостачанням.

Тобто жодної, крім нашвидкуруч встановлених модульних біля декількох багатоповерхівок. Під деякі з них тільки почали виконувати земляні роботи. Головне для загарбників – відсоток, а не тепло та зручності в домівках громадян.

Не те що до котелель – росіянам немає діла до зруйнованого ними же житла. У старих районах Сєвєродонецька вони не обіцяють відновлення навіть вцілілих будинків, де руйнувань зазнали одна-дві квартири. Ані даху, ані комунікацій, ані виплат, якими окупанти хизувалися до так званих «перших виборів».