Прес-центр13 вересня 2022, 09:09

Як отримати пенсію, яка зарахована на спеціальний рахунок, відкритий в АТ «Ощадбанк»?

Існують два варіанти отримання:
1. Звернутись особисто до будь-якого відділення АТ «Ощадбанк» та укласти договір на відкриття поточного рахунку. Звертаємо увагу, що пенсійні виплати необхідно перевести зі спеціального рахунку до поточного шляхом підписання відповідної заяви в відділенні АТ «Ощадбанк». Пенсіонеру, який відкрив поточний рахунок в АТ «Ощадбанк» необхідно надати до органів Пенсійного фонду України заяву за формою 1 відповідно до вимог постанови КМУ від 30.08.99 №1596. Надати заяву можливо звернувшись особисто, через представника банківської установи, шляхом надання через вебпортал ПФУ з використанням кваліфікованого електронного підпису.

2. Якщо особа не згодна укладати договір з АТ «Ощадбанк», а має бажання отримувати пенсійні виплати в іншому банку, їй необхідно надати до органів Пенсійного фонду України заяву за формою 1 відповідно до вимог постанови КМУ від 30.08.99 №1596. Надати заяву можливо звернувшись особисто, через представника банківської установи, шляхом надання через вебпортал ПФУ з використанням кваліфікованого електронного підпису.
Після опрацювання відповідної заяви, представники Фонду надсилають відповідний лист до АТ «Ощадбанк» з вимогою повернути суми, які були зараховані на спеціальний рахунок. Після повернення цих сум, здійснюється нарахування на виплатні відомості на поточний рахунок, відкритий в іншій банківській установі.