Прес-центр11 липня 2023, 09:07

З днем народонаселення!

У 1989 році Рада керуючих Програми розвитку ООН (ПРООН) рекомендувала відзначати 11 липня як Всесвітній день народонаселення. Ведучи відлік від 11 липня 1987 року, коли чисельність населення світу перетнула позначку 5 мільярдів.

Мета дня - привернути увагу до питань народонаселення, програм спільного розвитку, пошуку вирішення спільних проблем.

Станом на 1 січня 2014 року чисельність населення Землі перевищила 7 мільярдів осіб, і буде рости не менше, ніж на 78 мільйонів чоловік щороку. За оцінками ООН, у 2050 році чисельність населення Землі становитиме майже 9 мільярдів осіб. Однак український внесок у наведену цифру, як передбачають і вітчизняні, і зарубіжні демографи, матиме мінусову позначку. За їхніми розрахунками, кількість населення нашої держави не зросте, а, навпаки, зменшиться на 30–40 відсотків. Невтішні прогнози пов'язані з найвищим у Європі показником смертності, соціальними та демографічними кризами, військовою агресією РФ проти України. Мільйони наших співвітчизників змушені виїжджати за кордон.

XXI століття може стати викликом людству, якого ще не знала світова історія. Однак, не забуваймо, що родина, як основа основ людської спільноти, безцінна.